Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szparagami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
250 - 300 g szparagów zielonych, bez twardych końcówek, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
20 g oliwy z oliwek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.8 g
Kalorie
870 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE ŚNIADANIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Frittata cukiniowa
40 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min